x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă imediată de polei, burniță și ghețuș pentru Bucureşti şi mai multe judeţe din România

Alertă imediată de polei, burniță și ghețuș pentru Bucureşti şi mai multe judeţe din România

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2023   •   08:39
Alertă imediată de polei, burniță și ghețuș pentru Bucureşti şi mai multe judeţe din România

Atenţionare meteo ANM imediată de polei, pentru Bucureşti şi mai multe judeţe, emisă sâmbătă de meteorologi.De asemenea, pe mai multe drumuri din țară șoferii trebuie să încetinească din cauza ceții și a carosabilului umed. Porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Mangalia sunt închise, sâmbătă dimineața, din cauza vântului puternic.

Atenţionarea meteo ANM imediată de polei, burniţă şi gheţuş este valabilă până la ora 10.

"Valabil de la: 09-12-2023 ora 7:30 până la: 09-12-2023 ora 9:00

În zona: Mun. Bucureşti 

Se vor semnala: burniță care depune polei

Valabil de la: 09-12-2023 ora 7:20 până la: 09-12-2023 ora 9:00

În zona: Județul Brăila 

Județul Ialomiţa 

Județul Prahova 

Județul Buzău 

Județul Călăraşi 

Județul Ilfov 

Se vor semnala: local burniță care depune polei

Valabil de la: 09-12-2023 ora 7:05 până la: 09-12-2023 ora 10:00

În zona: Județul Caraş-Severin: Reșița, Bozovici, Carașova, Prigor, Lupac, Buchin, Dognecea, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Târnova, Eftimie Murgu, Lăpușnicel, Brebu, Văliug, Goruia;

Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului", potrivit ANM.

Ceață, vânt și carosabil umed în mai multe județe din țară sâmbătă dimineață; porturile sunt închise

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, sâmbătă dimineața nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Pe DN 79, între localitățile Salonta și Inand, județul Bihor, traficul rutier se desfășoară în continuare alternativ, pe un sens, însă fără valori ridicate de circulație, după ce un tir a rămas imobilizat pe carosabil din cauza unei defecțiuni tehnice. Autocamionul este semnalizat corespunzător și se estimează ca în cursul dimineții să fie extras cu ajutorul unui utilaj de mare tonaj.

Este semnalată ceață, ce reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, dar și precipitații sub formă de burniță ce favorizează depunerea de polei, pe mai multe drumuri din județele Arad, Caraș-Severin, Prahova și Timiș.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și valori reduse de trafic.

Din cauza vântului puternic, sunt sistate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Mangalia.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: polei burnita ghetus