x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă imediată de vreme extremă: Ploile se transformă în lapoviță și ninsoare, vântul bate cu putere și viscolește zăpada

Alertă imediată de vreme extremă: Ploile se transformă în lapoviță și ninsoare, vântul bate cu putere și viscolește zăpada

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2023   •   08:58
Alertă imediată de vreme extremă: Ploile se transformă în lapoviță și ninsoare, vântul bate cu putere și viscolește zăpada
Sursa foto: Unsplash.com

Aria precipitațiilor se extinde și cuprinde regiunile sudice și sud-estice. Ploile se transformă în lapoviță și ninsoare.

Două alerte meteo au rămas în vigoare pentru sfârșitul săptămânii.

Meteorologii au anunțat că, începând de vineri ora 18.00 până duminică ora 18.00, aria precipitațiilor se extinde și cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Alerta cod portocaliu va intră în vigoare duminică la ora 2.00 și va rămâne valabilă până la ora 16.00.

În județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județelor Caraș-Severin și Gorj

Sâmbătă dimineața, în zona montană a județelor Caraș-Severin și Gorj se circulă în condiții de iarnă, iar în mai multe județe din țară plouă.

Centrul Infotrafic anunță că, sâmbătă dimineața, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județelor Caraș-Severin și Gorj, fără a fi impuse restricții de circulație.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe raza județelor Argeș, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, dar și în București.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, în condițiile unor precipitații sub formă de ploaie, vizibilitatea fiind bună.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu multă atenție, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o efectuează, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să evite depășirile riscante și să adapteze viteza la condițiile de trafic, adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului.

Avertizare hidrologică. Cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea, de sâmbătă, ora 6.00 până duminică ora 12.00.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din Dobrogea, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea hidrologică va fi în vigoare de sâmbătă, ora 6.00, până duminică ora 12.00.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţul Constanţa.

Județele Tulcea și Constanța vor fi, duminică, sub alertă cod portocaliu de ninsori și viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploi lapoviţă ninsoare