x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă meteo! Vânt și viscol puternic. 22 județe sub Cod portocaliu

Alertă meteo! Vânt și viscol puternic. 22 județe sub Cod portocaliu

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2023   •   10:21
Alertă meteo! Vânt și viscol puternic. 22 județe sub Cod portocaliu
Sursa foto: Hepta

Patru atenţionări, Cod portocaliu şi cod galben, de vânt și viscol puternic, intră în vigoare sâmbătă dimineaţa, fiind valabile în mai multe zone ale țării, cu precădere la munte, până duminică, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). O alertă vizează 22 de județe, alta 13.

 Prima avertizare Cod galben a fost emisă pentru intervalul sâmbătă ora 10 - duminică ora 4.00.

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h și izolat peste 70 km/h. La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depăși 90...110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

O alertă Cod portocaliu anunță, în perioada sâmbătă ora 14 - duminică ora 4.00 viscol puternic la munte, la altitudini de peste 1500 m.

La munte la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Județele vizate sunt Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, Bacău, Harghita, Mureș, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Un alt Cod galben va intra în vigoare duminică la ora 4.00 și continuă până la ora 15.00.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei cu viteze de 55...70 km/h, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 70...90 km/h.

Cea de-a patra avertizare este de tip Cod portocaliu și a fost emisă pentru intervalul duminică ora 4.00 - ora 10.00.

În Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

În acest caz, județele vizate sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alerta meteo cod portocaliu