x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă Cod portocaliu de viscol și ninsori România, sâmbătă și duminică. Iată zonele cele mai afectate

Alertă Cod portocaliu de viscol și ninsori România, sâmbătă și duminică. Iată zonele cele mai afectate

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   10:42
Alertă Cod portocaliu de viscol și ninsori România, sâmbătă și duminică. Iată zonele cele mai afectate
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsoare în Carpații Meridionali și de Curbură, valabile sâmbătă și duminică.

Potrivit ANM, de sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10, vor fi intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

În această perioadă, local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Zonele vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85...90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Totodată, de vineri, de la ora 20 până sâmbătă la ora 8, este în vigoare o atenționare cod galben care vizează intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte în zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde va ninge local însemnat cantitativ (15...20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h.

De sâmbătă dimineața, de la ora 8.00 până duminică dimineața, la ora 10.00 este în vigoare un cod galben de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului în jumătatea estică a țării și la munte. Aici sunt prognozate precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60...80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.
 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viscol cod portocaliu ninsori