x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare meteo: Un nou val de aer polar lovește România!

Avertizare meteo: Un nou val de aer polar lovește România!

14 Noi 2022   •   10:52
Avertizare meteo: Un nou val de aer polar lovește România!

Meteorologii anunță că un val de aer polar va ajunge în țara noastră, iar maximele nu vor depăși 15 grade Celsius.

”De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, informează Antena3 CNN.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 4 și minus 3 grade Celsius în depresiunile intramontane și 9 grade Celsius pe litoral.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice celei de-a doua decade a lunii noiembrie. În special la începutul zilei și noaptea, va fi nebulozitate joasă și condiții de ceață.

Temperatura maximă va fi cuprinsă între 12 și 14 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius.

Marți, 15 noiembrie, valorile termice, fără variații semnificative față de intervalul precedent în cea mai mare parte a țării, vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile vestice și nord-vestice, dar local cu nebulozitate și pe spații mici cu ceață – în prima parte a zilei și noaptea – în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade Celsius.

În Bucureşti, mai ales în prima parte a zilei va fi nebulozitate joasă persistentă, apoi cerul va deveni variabil, dar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 2 și 4 grade Celsius.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: aer polar avertizare meteo