x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizări cod galben și portocaliu până duminică: viscol și vânt puternic

Avertizări cod galben și portocaliu până duminică: viscol și vânt puternic

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   10:14
Avertizări cod galben și portocaliu până duminică: viscol și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a transmis vineri noi coduri galbene și portocalii prin care avertizează că mare parte a țării va fi afectată de fenomene precum vânt puternic, viscol și cantități mari de precipitații.

Primul cod galben este valabil în intervalul vineri ora 10.00 – ora 18.00. Vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.

Apoi, începând de vineri ora 18.00 până duminică ora 18.00, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

O alertă cod portocaliu intră în vigoare duminică la ora 2.00 și va rămâne valabilă până la ora 16.00.

În județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben viscol