x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cea mai scăzută temperatură de la începutul toamnei, înregistrată în Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură de la începutul toamnei, înregistrată în Miercurea Ciuc

13 Sep 2019   •   11:45
Cea mai scăzută temperatură de la începutul toamnei, înregistrată în Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură în judeţul Harghita, de la începutul toamnei, s-a înregistrat vineri, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 0,5 grade.

Meteorologul Ilie Mojic, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, a precizat, pentru AGERPRES, că este pentru prima dată când temperatura scade sub zero grade, în această toamnă.

În celelalte localităţi ale judeţului, valorile de temperatură au fost mai ridicate, respectiv 2,2 grade la Joseni, 3,2 grade la Topliţa şi 7,6 grade la Odorheiu Secuiesc.

Ilie Mojic a explicat că nu este un record de temperatură pentru această zi, în Miercurea Ciuc, cea mai scăzută valoare a zilei de 13 septembrie fiind înregistrat în 2004, când au fost minus 3,6 grade Celsius.

Scăderea de temperatură s-a înregistrat "pe un regim anticiclonic, cu cer senin şi radiaţie nocturnă puternică", în perioada următoare fiind aşteptată o încălzire uşoară.

La Miercurea Ciuc, temperaturile au scăzut constant în timpul nopţii, în ultima perioadă, dar se înregistrează variaţii mari faţă de valorile din timpul zilei. Ilie Mojic a explicat că maxima zilei de joi, la Miercurea Ciuc, a fost de 24 de grade Celsius.

Din cauza nopţilor reci, mulţi dintre locuitorii oraşului au început să pornească centralele termice de apartament, în vreme ce Societatea de Gospodărire GOSCOM Miercurea Ciuc este pregătită să înceapă furnizarea încălzirii în sistem centralizat, dacă vor exista solicitări în acest sens. AGERPRES

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc