x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Este ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe drumuri din cinci județe

Este ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe drumuri din cinci județe

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   07:42
Este ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe drumuri din cinci județe
Sursa foto: Hepta

Centrul Infotrafic din cadrul IGPR anunță, luni dimineață, că se circulă în condiții de ceață care scade vizibilitatea sub 50 metri, pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 10-64. De asemenea, este semnalată ceață pe drumuri din cinci județe.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau a vreunui accident rutier. Este semnalată ceață care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Constanța, Covasna, Dolj, Olt și Timiș”, potrivit unui comunicat de presă.

Polițiștii precizează că se circulă în condiții de ceață care scade vizibilitatea sub 50 metri, pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 10-64, iar pe tronsonul kilometric 64-160, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri.

De asemenea, vizibilitatea este scăzută din cauza ceții sub 200 de metri și pe autostrada A3 București-Ploiești.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, valorile de trafic fiind reduse.

„Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, se arată în finalul comunicatului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ceata densa autostrada soarelui