x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de inundații pe mai multe râuri din nordul, centrul și sudul țării

Cod galben de inundații pe mai multe râuri din nordul, centrul și sudul țării

09 Aug 2021   •   18:55
Cod galben de inundații pe mai multe râuri din nordul, centrul și sudul țării

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații pe mai multe râuri din nordul, centrul și sudul țării. Specialiștii au redactat mai multe avertizări de tipul cod galben de inundații valabile în județele Suceava, Prahova, Cluj și Alba.

Potrivit specialiștilor este pericol de inundații în bazinul hidrografic Arieș.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice Arieș, afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpeni și amonte S.H. Turda, în județele Cluj și Alba.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Poșaga, Ocoliș, Ocolișel și Iara. Codul galben este valabil până la ora 22.00.

Pericol de inundații este și în județul Suceava. Avertizarea vizează râurile Moldova și Suceava și va expira la miezul nopții

Depășirile cotelor de atenție pot să apară pe râurile din bazinele hidrografice Moldova, afluenții aferenți sectorului aval S.H. Fundu Moldovei și amonte S.H. Gura Humorului, dar și Suceava, afluenții aferenți sectorului aval S.H. Țibeni și amonte S.H. Ițcani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Moldovița și Sucevița, în bazinul superior.

Tot până la ora 24.00 este valabilă avertizarea cod galben de inundații din județul Prahova. Sunt vizate râurile din bazinul hidrografic Teleajen, bazinul superior și afluenții din bazinul mijlociu.

×