x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ploi și vijelii în toată țara, în acest weekend

Cod galben de ploi și vijelii în toată țara, în acest weekend

10 Iun 2022   •   11:00
Cod galben de ploi și vijelii în toată țara, în acest weekend

Cod galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate în întreaga ţară până duminică seara, transmite ANM.

În perioada 10 iunie, ora 14:00 - 12 iunie, ora 22:00, în sudul ţării şi la munte va ploua iar pe alocuri vor fi şi manifestări de instabilitate atmosferică.

În Moldova, Transilvania, Maramureş şi local în Crişana şi Banat, mai ales după-amiaza, vor fi perioade cu averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi pe arii restrânse de 40 - 60 l/mp, mai ales în zonele de deal şi de munte şi în extremitatea de sud a ţării.

În Capitală, vremea va fi  instabilă, cu perioade de înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi în medie 20 - 40 l/mp.
Vântul va sufla moderat, cu ploi şi temperaturi maxime de 24 - 26 de grade. Minimele se vor încadra între 15 - 17 grade.

×
Subiecte în articol: ploi vijelii