x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de vreme severă în România! Cod galben de vânt și viscol în 11 județe

Alertă de vreme severă în România! Cod galben de vânt și viscol în 11 județe

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2023   •   10:00
Alertă de vreme severă în România! Cod galben de vânt și viscol în 11 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți avertizări Cod galben de vreme severă, care anunță intensificări ale vântului și viscol în zona de munte din 11 județe

Meteorologii au emis o avertizare de tipul cod galben de viscol care vizează zonele înalte din Carpații Meridionali și de Curbură.

Avertizarea a intrat în vigoare marți, la ora 10.00, și este valabilă până miercuri, la ora 12.00.

Specialiștii spun că va fi viscol la peste 1700 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură.

„În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, vor fi perioade cu viscol (rafale în general de 70...80 km/h), zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea redusă. La munte vor mai fi perioade cu viscol și în zilele următoare”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Local și temporar în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 50...55 km/h, a precizat ANM.

O primă avertizare anunță intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h, viscolind ninsoarea, în zona de munte a județelor Caraş-Severin și Hunedoara.

Până la aceeași oră, la munte, în Gorj și Vâlcea, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 90 km/h, viscolind ninsoarea.

De asemenea, o a treia avertizare a fost emisă tot până la ora 10.00 pentru zona de munte a județelor Argeş, Prahova și Dâmboviţa. Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h, viscolind ninsoarea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

vreme severa

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben viscol