x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de averse și vânt în 16 județe din țară

Cod portocaliu de averse și vânt în 16 județe din țară

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   12:15
Cod portocaliu de averse și vânt în 16 județe din țară

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de averse și vânt pentru 16 județe din țară, valabil până marți dimineața.

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu județele Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea și Argeș.

În aceste zone vor fi intensificări ale vântului, rafale în general de 60-80 km/h, vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp.

De asemenea, județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbivița, Ialomița, Călărași, Ilfov, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman și Olt sunt sub avertizare Cod galben.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Avertizarea Cod portocaliul intră în vigoare luni la ora 15.00, cea Cod galben luni la ora 12.00 și sunt în vigoare până marți la ora 3.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod portocaliu averse vant