x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de caniculă începând de marți în București și 15 județe

Cod portocaliu de caniculă începând de marți în București și 15 județe

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2024   •   10:31
Cod portocaliu de caniculă începând de marți în București și 15 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că începând de marți valul de căldură se extinde și a emis avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă.

Marți vor fi temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat în Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei.

Canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39 - 40 de grade. Minimele vor fi de 21 - 22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

Județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Călărași, Ilfov și București vor fi marți sub avertizare cod portocaliu.

În Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali marți va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35 - 38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Este vorba de județele Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Buzău, Brăila și Constanța, unde marți este în vigoare o avertizare cod galbende caniculă.

(sursa: Mediafax)

×