x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Codul portocaliu de caniculă, prelungit miercuri și joi în mai multe județe din țară

Codul portocaliu de caniculă, prelungit miercuri și joi în mai multe județe din țară

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   10:33
Codul portocaliu de caniculă, prelungit miercuri și joi în mai multe județe din țară

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu de caniculă pentru miercuri și joi în mai multe județe din țară.

Miercuri sunt vizate de avertizarea Cod portocaliu județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Călărași, Ialomița, Prahova, Ilfov și Capitala. În aceste zone va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38...40 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24...25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, miercuri va fi Cod galben în județele Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Sibiu, zonele de nord ale județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, județele Buzău și Brăila și o parte din județul Constanța.

În aceste zone va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Joi, vor fi sub avertizare Cod portocaliu județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. În aceste zone, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, în județele Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Mureș, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Ilfov și Capitală va fi Cod galben. Aici, va fi caniculă
și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Marți, este Cod portocaliu în județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Ilfov și Capitala. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39...40 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

De asemenea, marți, în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei și în sud-vestul Dobrogei va fi Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

(sursa: Mediafax)

×