x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de inundații în România! Râuri sub avertizări cod galben și portocaliu până miercuri noapte

Alertă de inundații în România! Râuri sub avertizări cod galben și portocaliu până miercuri noapte

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   12:45
Alertă de inundații în România! Râuri sub avertizări cod galben și portocaliu până miercuri noapte

Hidrologii au emis miercuri o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Vaslui și Iași, dar și o avertizare Cod galben pe râuri din șase județe.

Astfel, de miercuri, între orele 12.00 și 22.00 este Cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Vaslui (afluent al râului Bârlad) – bazin amonte Ac. Solești (județele: Iași și Vaslui) şi pe râul Miletin – pe sectorul aferent S.H. Şipote (județul Iași).

Tot de miercuri de la ora 12.00 până joi la ora 12.00 este Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin amonte S.H. Negrești și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Negrești – amonte S.H. Bârlad (județele: Neamț, Iași și Vaslui), Jijia – bazin amonte S.H. Todireni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Todireni (judeţele: Botoşani şi Iaşi) şi pe râurile din Dobrogea (judeţele:Tulcea şi Constanţa).

În aceste zone se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cod portocaliu COD GALBEN inundaţii