x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de ger în aproape toată România: Temperaturile vor coborî până la minus 27 de grade Celsius

Cod portocaliu de ger în aproape toată România: Temperaturile vor coborî până la minus 27 de grade Celsius

30 Ian 2012   •   06:04
Cod portocaliu de ger în aproape toată România: Temperaturile vor coborî până la minus 27 de grade Celsius

In intervalul 30 ianuarie - 3 februarie, in Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

In Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vantul va avea viteze ce vor atinge la rafala 40...50 km/h, accentuand senzatia de frig, anunta ANM.

In Crisana si Banat se mentine codul galben de ger. In aceste zone, vremea va fi geroasa in cursul noptilor, cand valorile termice vor cobori sub minus 10 grade.

LUNI (30 ianuarie)
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã in special dimineata si noaptea in cea mai mare parte a tãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -14 si -4 grade, iar cele minime, in general, intre -25 si -15 grade; in partea de vest a teritoriului se vor inregistra in continuare valori usor mai ridicate, atat ziua, cat si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare in regiunile extracarpatice unde doar pe arii restranse vor fi ninsori slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in Dobrogea, Bãrãgan, sudul Moldovei. Izolat se va semnala ceatã asociatã cu depunere de chiciurã.

MARTI (31 ianuarie)
Vremea va fi in continuare deosebit de rece, geroasã in cea mai mare parte a tãrii, in special dimineata si noaptea, cu maxime termice, in general, intre -14 si -4 grade si minime intre -27 si -17 grade, mai ridicate in Banat, Crisana si pe litoral. Cerul va fi variabil, cu unele innorãri in estul si sudul tãrii, unde izolat va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in Dobrogea, Bãrãgan si sudul Moldovei. Cu precãdere dimineata si noaptea pe arii restranse va fi ceatã, asociatã cu depunere de chiciurã.

MIERCURI (1 februarie)
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã in special noaptea si dimineata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -13 si -3 grade, iar cele minime intre -23 si -13 grade, mai coborate in depresiuni panã la -28 de grade, dar si usor mai ridicate in vest. Cerul va fi temporar noros, iar in regiunile sudice izolat va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineata si noaptea pe arii restranse in zonele joase va fi ceatã asociatã cu depunere de chiciurã.

JOI (2 februarie)
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã in special noaptea si dimineata, in cea mai mare parte a tãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -13 si -3 grade, iar cele minime intre -20 si -10 grade, usor mai coborate in depresiuni, dar si mai ridicate in Banat, Crisana si Dobrogea. Cerul va fi mai mult noros si va ninge in sud-vestul tãrii si pe arii mai restranse seara si noaptea si in celelalte regiuni. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in Banat, Dobrogea si pe crestele montane. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceatã, asociatã cu chiciurã.

×