x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod Portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele Teleajen şi Prahova, până la 18,00

Cod Portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele Teleajen şi Prahova, până la 18,00

28 Noi 2015   •   10:12
Cod Portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele Teleajen şi Prahova, până la 18,00
Sursa foto: predrag1/Getty Images/iStockphoto

Hidrologii au emis, sâmbătă dimineaţa, o atenţionare Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă până la ora 18,00, pe râurile din bazinele Teleajen şi Prahova (judeţul Prahova).

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/, între orele 8,00 şi 18,00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile din bazinul Teleajen şi bazinul superior al râului Prahova, judeţul Prahova.

De asemenea, tot până la ora 18,00, este în vigoare un Cod Galben de inundaţii pe afluenţii Oltului aferenţi sectorului Sf. Gheorghe - Feldioara din judeţul Braşov.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Târlung, Ghimbăşel şi Bârsa.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele hidrologice. 

×
Subiecte în articol: inundatii