x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod Portocaliu de ploi şi furtuni, valabil de astăzi, de la ora 18:00. Avertizarea vizează Capitala şi mai multe judeţe

Cod Portocaliu de ploi şi furtuni, valabil de astăzi, de la ora 18:00. Avertizarea vizează Capitala şi mai multe judeţe

24 Mai 2012   •   07:22
Cod Portocaliu de ploi şi furtuni, valabil de astăzi, de la ora 18:00. Avertizarea vizează Capitala şi mai multe judeţe

Meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de ploi si furtuni, valabila de azi, de la 18:00, pana maine, la ora 6:00. Avertizarea vizeaza judetele Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov (inclusiv Municipiul Bucuresti), Galati, Vrancea si zona de munte a judetelor Suceava, Neamt si Bacau. In aceste zonese vor cumula cantitati de apa de peste 50l/mp.

Potrivit ANM, atentionarea meteorologica COD GALBEN de ploi abundente, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina, ce vizeaza estul si sud-estul tarii, precum si toate zonele deluroase si montane, isi mentine valabilitatea pana in data de 25 mai, ora 09:00.

Astfel, in aceste zone instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Avertizarea cod galben este valabila pentru judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Tulcea, Constanta, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu, Alba, Cluj, Brasov, Covasna, Harghita, si partial in Maramures, Bihor, Mures, Arad si Salaj.

×