x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod Portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice. Vezi zonele vizate

Cod Portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice. Vezi zonele vizate

05 Iun 2012   •   05:45
Cod Portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice. Vezi zonele vizate

UPDATE 16:00 - O noua avertizare Cod portocaliu a fost emisa de meteorologi. Astfel, pana la ora 16:30, in nord-estul judetului Iasi, inclusiv zona delimitata de localitatile Bivolari Vladeni, Grpnita, Coarnele Caprei, Sipote si Andrieseni, se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina. Fenomene meteorologice asociate: precipitatii ce pot atinge si depasi 30 l/mp, descarcari electrice.

UPDATE - ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu, intre 14:25 si 15:25, pentru judetul Cluj, in zona delimitata de localitatile: Somesul Rece, Gilau, Baciu, Sanpaul, Chinteni, municipiul Cluj-Napoca, Borsa, Dabaca. Se vor semnala: averse ce vor depasi local 25-30 l/mp, grindina de dimensiuni mici, descarcari electrice.

Meteorologii au emis marti o avertizare nowcasting de tip Cod Portocaliu pentru centrul si vestul judetului Hunedoara, indeosebi zona Deva, Hunedoara, Hateg, Calan, Vetel, Cerbal, Bunila, Dobra.

Avertizarea este valabila marti intre orele 13:15 si 14:45, potrivit textului ANM.

In intervalul mentionat se vor semnala cantitati de precipitatii care vor depasi 35-40 l/mp/h. De asemenea vor fi frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului ce pot avea si aspect de vijelie.

O alta avertizare Cod Portocaliu, valabila pana la ora 14:45, vizeaza judetul Maramures, zona de munte, indeosebi pe cursul superior al vaii Suciu (Suciu de Sus) si in zona delimitata de localitatile: Botiza , Dragomiresti, Viseul de Jos, Poienile de sub munte, Ruscova, Rozavlea.

Se vor semnala: averse ce vor depasi local 35-40 l/mp. Fenomene meteorologice asociate: intensificari de vant ce pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici, descarcari electrice.

Totodata, a intrat in vigoare si avertizarea Cod Galben de ploi si vijelii pentru toata tara data de ANM, valabila de marti, 5 iunie, ora 10:00, pana miercuri, ora 18:00. Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii si va cuprinde apoi toate regiunile. Miercuri se va manifesta cu precadere in jumatatea de est a teritoriului.

×