x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de viscol în zona de munte

Cod portocaliu de viscol în zona de munte

23 Dec 2018   •   10:50
Cod portocaliu de viscol în zona de munte

Zona de munte a judeţului Suceava, la peste 1800 de metri, se află sub avertizare Cod portocaliu de viscol până la ora 11:00, potrivit unei avertizări emise duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

În zonă se vor semnala intensificări ale vântului care, la peste 1800 m altitudine, la rafală vor atinge şi depăşi 100..120 km/h, zăpadă viscolită sau spulberată şi scăderea vizibilităţii. 

De asemenea, ANM a mai emis atenţionări nowcasting Cod galben de viscol valabile în orele următoare pentru zone din 12 judeţe. 

Astfel, până la ora 11, în zonele de munte ale judeţelor Suceava şi Neamţ se vor semnala îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge 80...90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi reducând vizibilitatea. 

Până la ora 12, în zonele de munte ale judeţelor Vâlcea şi Gorj se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 85-95 km/h, iar până la ora 13 în zone din judeţele Covasna, Braşov şi Sibiu se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 80-90 km/h. 

Totodată, până la ora 14, în zonele de munte ale judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând vizibilitatea. 

De asemenea, până la ora 16, în zonele de munte ale judeţelor Argeş, Prahova şi Dâmboviţa se vor semnala, la peste 1800 m, intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 90..110 km/h.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: munte vremea viscol cod portocaliu