x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de inundații pe râuri din două județe. Cod galben de inundații în 5 județe

Cod portocaliu de inundații pe râuri din două județe. Cod galben de inundații în 5 județe

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   12:20
Cod portocaliu de inundații pe râuri din două județe. Cod galben de inundații în 5 județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din două judeţe şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din cinci judeţe.

Hidrologii arată că până duminică la ora 24.00, se pot înregistra creşteri importante de debite şi niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale cptelor de apărare şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj și Alba.

Un cod galben de inundații a fost emis pentru râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj și Alba.

De asemenea, hidrologii au emis și un cod portocaliu, valabil până duminică, ora 16.00, pe râuri din Satu Mare și Maramureş.

Bazinele hidrografice vizate sunt Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru și Mureş.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu inundatii cod galben