x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de precipitații în 6 județe și de viscol în 23 județe. Va ninge în Capitală și se va depune strat de zăpadă. Iată lista zonelor afectate

Cod portocaliu de precipitații în 6 județe și de viscol în 23 județe. Va ninge în Capitală și se va depune strat de zăpadă. Iată lista zonelor afectate

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2023   •   10:36
Cod portocaliu de precipitații în 6 județe și de viscol în 23 județe. Va ninge în Capitală și se va depune strat de zăpadă. Iată lista zonelor afectate
Sursa foto: hepta

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de precipitații abundente în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța, și de viscol în 23 de județe.

Potrivit ANM, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente și se vor acumula 50-60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Avertizarea este în vigoare de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 18.00.

De asemenea, va fi Cod portocaliul în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, unde va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85-90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În Carpații Meridionali și de Curbură, zone montane din județele Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbivița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin, vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90-110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Codul portocaliu de visciol va fi în vigoare de duminică de la ora 2.00 până la ora 16.00.

O avertizare Cod galben va fi în vigoare în județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți și București.

În aceste zone vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Avertizarea Cod galben este valabilă de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 18.00.

Va ninge în Capitală

În noaptea de sâmbătă spre duminică va fi lapoviță și ninsoare în Capitală și se va depune un strat de zăpadă, iar vremea se va răci accenuat, potrivit prognozei speciale pentru București, emisă de ANM.

De sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 8.00, vremea în Capitală se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului, vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate de 30-40 l/mp. Pe parcursul nopții se va depune strat de zăpadă, neuniform, de 5-10 cm.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 40-50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6-7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, până la ora 18.00, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade.

(sursa: Mediafax)

×