x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Codul Galben de ploi, furtuni şi grindină a fost prelungit. Vezo prognoza meteo până luni

Codul Galben de ploi, furtuni şi grindină a fost prelungit. Vezo prognoza meteo până luni

25 Mai 2012   •   05:32
Codul Galben de ploi, furtuni şi grindină a fost prelungit. Vezo prognoza meteo până luni

Codul Portocaliu de ploi si vijelii valabil pentru Bucuresti si judetele Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Galati, Vrancea, Suceava, Neamt si Bacau a fost ridicat in aceasta dimineata. A ramas insa in vigoare atentionarea Cod Galben pentru sud-estul extrem al tarii, unde va continua sa ploua si se vor cumula izolat peste 25l/mp. Potrivit INMH, Codul Galben se mentine astazi pana la ora 12:00.

Pentru Oltenia, sudul Banatului si sud-vestul Transilvaniei, Codul Galben intra in vigoare incepand cu ora 12:00 pana maine la ora 09:00. In aceste zone instabilitatea atmosferica va fi acccentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25l/mp si pe arii restranse 40 - 50 l/mp.

Prognoza meteo in perioada 25-28 mai

VINERI
Vremea va fi in general instabilã in Banat, sud-vestul Transilvaniei, Oltenia si vestul Munteniei, unde pe arii extinse vor fi averse, descãrcãri electrice si rafale de vant. Local cantitãtile de apã vor fi insemnate si vor fi conditii de grindinã. In prima parte a zilei va continua sã plouã local in partea de sud-est a teritoriului, unde se vor mai cumula panã la 20...25 l/mp, iar in restul zonelor fenomene asociate instabilitãtii atmosferice se vor semnala doar izolat. In Moldova, Bãrãgan si Dobrogea pe tot parcursul intervalului vantul va sufla in general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 24 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade.Presiunea atmosferica va fi in crestere.

SAMBATA
Vremea va fi in general instabilã in vestul si sud-vestul tãrii si la munte, unde temporar innorãrile vor fi accentuate si vor fi averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. Izolat vor fi cantitãti de apã mai insemnate si conditii de grindinã. In restul teritoriului cerul va fi partial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 16 si 23 de grade, iar cele minime intre 8 si 15 grade, mai scãzute in depresiuni.Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

DUMINICA
Vremea va fi in general instabilã si rãcoroasã. Cerul va avea innorãri temporar accentuate si vor fi averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului in jumãtatea de sud-vest a tãrii si pe arii mai restranse in rest. Izolat vor fi cantitãti de apã mai insemnate si conditii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 23 de grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade.

LUNI
Vremea se va mentine in general instabilã si rãcoroasã. Cerul va avea innorãri -temporar accentuate- si vor fi averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului pe arii mai extinse in jumãtatea de sud a tãrii si cu caracter local in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 24 de grade, iar cele minime intre 6 si 15 grade.

×