x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Codul Portocaliu de ploi, prelungit pentru trei judeţe. Vezi prognoza meteo până joi

Codul Portocaliu de ploi, prelungit pentru trei judeţe. Vezi prognoza meteo până joi

29 Mai 2012   •   05:27
Codul Portocaliu de ploi, prelungit pentru trei judeţe. Vezi prognoza meteo până joi

Meteorologii au prelungit avertizarea de COD PORTOCALIU pentru judetele Bacau, Vrancea, Buzau, pe 29 mai, de la ora 10:00 pana la ora 20:00. In aceste zone, se vor cumula cantitati de apa de peste 50 l/mp.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, avertizarea COD GALBEN de ploi este valabil, astazi, in intervalul 10:00 - 20:00. In regiunile estice si in zona Carpatilor Orientali va continua sa ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii relativ extinse 20...25 l/mp.

Prognoza meteo pentru intervalul 29 - 31 mai

MARTI
Vremea va fi instabilã indeosebi in sud-estul, estul si centrul tãrii, precum si in zona de munte, unde vor fi innorãri temporar accentuate si pe arii extinse se vor semnala averse, descãrcãri electrice si scurte intensificãri de vant. Cantitãtile de apã vor depãsi local 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar fenomenele asociate instabilitãtii atmosferice vor fi pe arii restranse, mai ales pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 23 de grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade.Presiunea atmosferica va creste usor.

MIERCURI
Vremea se va incãlzi usor, dar se va mentine in general instabilã. Cerul va fi temporar noros si, indeosebi in cursul zilei, vor mai fi averse, in general slabe cantitativ, insotite si de descãrcãri electrice, in nordul, centrul si estul tãrii si pe arii restranse in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in timpul ploilor. Temperaturile maxime, in crestere usoarã, vor fi cuprinse intre 19 si 26 de grade, iar cele minime se vor situa intre 6 si 16 grade.

JOI
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si va continua sã se incãlzeascã usor. Cerul va fi variabil, cu innorãri si local ploi, mai ales ziua, in zona de munte si in sud-estul tãrii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime, in crestere usoarã, vor fi cuprinse intre 18 si 27 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade, usor mai ridicate pe litoral.

×