x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea de 1 mai, în Bucureşti, la mare şi la munte. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Cum va fi vremea de 1 mai, în Bucureşti, la mare şi la munte. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

22 Apr 2014   •   08:55
Cum va fi vremea de 1 mai, în Bucureşti, la mare şi la munte. PROGNOZA METEO pe două săptămâni
Sursa foto: Victor Stroe

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 21 aprilie - 4 mai. Meteorologii se aşteaptă la o revenire a ploilor în intervalul următor.

BANAT
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 22…23 de grade. Apoi, pâna spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza, vor fi oscilaii termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 19…21 de grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în crestere usoara în primele zile, pâna la o medie regionala de 11…12 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârsit de aprilie si început de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menine ridicata în mare parte a intervalului de referina, fiind de asteptat si perioade în care se pot cumula cantitai de apa mai importante.

CRIŞANA
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decât în mod obisnuit în ultima decada de aprilie, cu valori maxime în medie de 22 de grade. Apoi, pâna spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza, sunt de asteptat oscilaii termice în general în jurul mediilor climatologice specifice, cu valori diurne mediate pe regiune de 18…20 de grade. Minimele termice nocturne vor fi în crestere usoara în primele zile, pâna la o medie regionala de 10…11 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârsit de aprilie si început de mai, respectiv 8…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menine ridicata în mare parte a intervalului de referina, fiind de asteptat si perioade în care se pot cumula cantitai de apa mai importante.

TRANSILVANIA
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor în crestere de la 20 la 22 de grade. Apoi, pâna spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza, vor fi oscilaii termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 17 la 19 grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în crestere treptata în prima saptamâna, pâna la o medie regionala de 8…9 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în
general în jurul normelor pentru sfârsit de aprilie si început de mai, respectiv 6…7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata în aproape toate zile intervalului de referina, fiind de asteptat si perioade în care se pot cumula cantitai de apa mai importante.

MARAMUREŞ
Vremea va fi calda în primele zile, cu o medie a maximelor de 21…22 de grade. Apoi, pâna spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cu valori diurne mediate pe regiune între 17 i 19 grade. Minimele termice nocturne vor fi în crestere usoara în primele zile, pâna la o medie regionala de 10 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârsit de aprilie si început de mai, respectiv 7…9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menine ridicata în mare parte a intervalului de referina, fiind de asteptat si perioade în care se pot cumula cantitai de apa mai importante, cu precadere la sfârsitul primei saptamâni.

MOLDOVA
În primele trei zile, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu medii ale temperaturilor diurne în jur de 21...22 de grade, apoi valorile termice vor marca o scadere, în medie, spre 18....16 grade - temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La începutul celei de-a doua saptamâni de prognoza se estimeaza o încalzire usoara a vremii, maximele termice urmând a se situa în jurul unei medii de 19 grade, iar pâna la începutul lunii mai nu se mai întrevad oscilaii semnificative ale regimului termic diurn. Minimele nocturne se vor încadra, în medie, între 7 si 10 grade, fiind în general mai ridicate decât mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie si începutului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei saptamâni de prognoza. Probabilitatea de apariie a ploilor se menine ridicata în fiecare zi, începând cu data de 22 aprilie, iar în intervalul 24 – 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse si vor posibile cantitati de apa mai însemnate.

DOBROGEA
Maximele diurne se vor situa în jurul unei medii de 19 grade în primele trei zile ale intervalului si din nou în perioada 30 aprilie – 4 mai, fiind usor mai ridicate decât temperaturile normale ale perioadei. În restul intervalului (24 – 29 aprilie), se vor înregistra temperaturi maxime în medie, de aproximativ 16 grade – valori apropiate de mediile climatologice. Mediile minimele nocturne nu vor avea oscilaii importante, urmând a se încadra între 9 si 11 grade. În intervalul 23 – 30 aprilie, ploile de scurta durata se vor semnala sporadic, în aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de apariie pe arii mai extinse în 24 – 25 aprilie, 27 si 29 aprilie. Dupa data de 30 aprilie, sansele de ploaie vor diminua treptat.

MUNTENIA
Regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade în primele trei zile spre 19 grade în intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi sa creasca usor la 21 de grade, valoare în jurul careia se va menine pâna la sfârsitul intervalului de prognoza. Media temperaturilor minime se va încadra între 8 si 11 grade, iar diferentele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua saptamâna de prognoza, cand vor fi relativ constante, în jurul valorii de 9 grade. Între 23 si 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si, posibil, mai importante cantitativ va fi în jurul datei de 23 - 25 aprilie, precum si în zilele de 26, 27 si 29 aprilie. Dupa 30 aprilile, sansele de ploaie vor diminua treptat.

OLTENIA
Atât regimul termic mediu diurn al aerului, cât si cel nocturn nu vor avea variaii importante pe parcursul celor doua saptâmâni de prognoza. Astfel, temperaturile maxime vor scadea usor, de la o medie de 21...22 de grade în primele trei zile, spre aproximativ 18 grade în intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, începând din 30 aprilie si pâna în data de 4 mai, sa se situeze în jurul valorii de 20 de grade. Se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 8 si 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei saptamâni de prognoza. Probabilitatea de apariie a ploilor pe arii mai extinse si izolat, posibil, mai însemnate cantitativ va fi mai ridicata în intervalul 23 – 30 aprilie, iar în rest ploile se vor semnala sporadic si vor fi slabe cantitativ.

LA MUNTE
În primele zile ale intervalului, încalzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12…14 grade si minime ce vor urca de o valoare mediata de 2…3 grade pâna spre 5...6 grade. Apoi, pâna spre sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza, nu vor fi variaii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 si 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, în medie. Probabilitatea de ploaie se va menine ridicata în mare parte a intervalului de referina, fiind de asteptat si perioade în care se pot cumula cantitati de apa mai însemnate, cu precadere în
jurul datelor de 24, 26 si 28 aprilie.


×