x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea De luni, sudul ţării se încălzeşte. Vezi prognoza pe trei zile

De luni, sudul ţării se încălzeşte. Vezi prognoza pe trei zile

27 Noi 2011   •   09:14
De luni, sudul ţării se încălzeşte. Vezi prognoza pe trei zile

Daca astazi regimul termic nu se schimba decat prin Moldova, masa de aer cald determina de astazi cresterea semnificativa a temperaturilor si in sudul si sud-estul tarii, cu aproximativ 5 grade , asa incat se vor inregistra maxime chiar si de 12-13 grade. De marti se mai raceste, dar vremea ramane in general frumoasa, cu putina ceata dimineata, dar cu destul soare si nori putini. Vremea se mentine destul de calda in prima parte a saptamanii viitoare, cel putin in regiunile extracarpatice.

La munte, norii si soarele isi impart in mod egal cerul. Nori consistenti vor fi doar prin nordul Carpatilor Orientali, unde este posibil sa ninga slab. In vai si in depresiuni mai apar ceata si chiciura in primele ore ale zilei. Vantul va fi mai intens doar prin zonele mai inalte.

In vestul, centrul si in nordul tarii inca o zi destul de rece. Nu vor fi prea multi nori pe cer, dar in Transilvania este posibil ca ceata asociata cu chiciura si precipitatii slabe sa fie mai persistenta, asa ca si maximele termice vor fi pe masura. Sunt prognoznozate minus 1 grad la Miercurea Ciuc, 0 grade la Sf. Gheorghe, 1 grad la Brasov, la Tg Mures si la Cluj Napoca. Nici in sudul tarii nu se schimba semnificativ vremea. Tot ceata matinala, in special in Campia Romana. Norii vor acoperi trecator cerul, dar vor fi si perioade insorite. Regimul termic nu se modifica deocamdata.

La amiaza vor fi 5 grade la Pitesti si la Targoviste, 6 grade la Slobozia, Buzau si la Tg Jiu. In Dobrogea soarele este scump la vedere, dar nu lipseste cu desavarsire. Aici vantul va fi mai intens, iar regimul termic destul de uniform: 7 grade la Cernavoda si pe malul marii, la Constanta si 8 grade la Tulcea. In Moldova vremea se mai incalzeste putin. Nori mai multi doar prin centrul si prin sudul regiunii si nu prea mai sunt conditii de ceata. Nici aici maximele nu difera semnificativ de la un loc la altul: 6 grade la Suceava, la Bacau si la Galati, 7 grade la Iasi, Vaslui si la Piatra Neamt.

Luni vine si randul sudului tarii sa se incalzeasca. Dimineata va mai fi putina ceata prin depresiuni si izolat in celelalte regiuni. Norii vor fi destul de dispersati si vor fi si zone unde lipsesc cu desavarsire, asa ca soarele este prezent cat e ziua de lunga. Maximele diurne cresc cu aproximativ 2 grade prin Moldova si chiar cu 6-7 grade in Oltenia si in Muntenia si vor fi cuprinse intre 2 grade la Miercurea Ciuc si 13 grade in Lunca Dunarii, la Giurgiu si in vestul Olteniei, la Dr. Tr. Severin. Si in capitala se incalzeste semnificativ si dispare ceata. Cerul va fi variabil, iar la amiaza sunt prognoznozate in jur de 11 grade, cu aproximativ 3 grade peste media climatologica.

Marti va fi vreme frumoasa, chiar daca se mai raceste putin. Cerul va fi mai mult senin, doar cativa nori de decor. Ceata mai apare razlet dimineata prin Transilvania si prin vestul Olteniei. Maximele termice mai scad fata de ziua precedenta, dar raman in regiunile extracarpatice usor peste mediile climatologice, cu valori cuprinse intre 1 grad in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc si 10 grade in Lunca Dunarii, la Giurgiu si la Calarasi. Vreme frumoasa si calda si in Bucuresti si tot 10 grade in termometre.

×