x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Natura dezlănțuită: Furtuni de cod roşu în România

Natura dezlănțuită: Furtuni de cod roşu în România

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   10:40
Natura dezlănțuită: Furtuni de cod roşu în România
Sursa foto: Hepta

Natura s-a dezlănţuit în acest sfârșit de săptămână. A plouat în câteva ore cât într-o lună. Ploile abundente au măturat aproape jumătate de țară.

S-a rupt cerul în sudul și sud-vestul României. Imaginile surprinse în mai multe județe ale țării au fost, de-a dreptul, apocaliptice. Apele au cuprins străzi întregi și au distrus case. O femeie a murit după ce a fost luată de viitură.

În județul Alba, puhoaiele au cuprins străzile și au distrus gospodăriile.

În Drobeta-Turnu Severin canalizarea nu a mai făcut față debitului mare de apă și a refulat, iar apa a pătruns în mai multe autoturisme parcate.

Și județul Gorj s-a aflat sub codul roșu de ploi abundente. Unii oameni nici nu au mai putut ieși din curțile pline cu apă.

În Dâmboviţa, câteva zeci de minute de ploaie torențială au fost suficiente pentru ca totul în jur să fie acoperit de ape.

Și în județul Vâlcea autoritățile au fost în alertă. O mașină cu patru persoane a rămas blocată în apă, în Drăgășani, sub un pod. Iar în Olănești, drumurile s-au transformat în adevărate râuri.

În județul Argeș, o femeie în vârstă de 55 de ani a murit după ce a fost luată de o viitură puternică în localitatea Albești de Argeș.

În urma furtunilor, ministrul Mediului a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență și a dispus monitorizarea atentă a cursurilor de apă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

cod rosu

×
Subiecte în articol: furtuni cod rosu