x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Furtuni în România: Cod portocaliu pe litoral, ploi torențiale și grindină în jumătate de țară

Furtuni în România: Cod portocaliu pe litoral, ploi torențiale și grindină în jumătate de țară

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2024   •   10:22
Furtuni în România: Cod portocaliu pe litoral, ploi torențiale și grindină în jumătate de țară
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

România se confruntă cu o perioadă de instabilitate atmosferică, meteorologii emițând avertizări de vreme rea pentru mare parte din țară. Începând de joi, ora 10.00, și până vineri, 30 august, ora 10.00, diferite regiuni ale țării vor fi afectate de fenomene meteorologice periculoase.

Joi, între orele 10.00 - 23.00, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, sudul Transilvaniei, nordul și estul Munteniei, nord-estul Olteniei, local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 50...60 km/h) și vijelii. Izolat vor fi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în celelalte zone.

Începând de joi, ora 23.00, și până vineri, 30 august, ora 10.00, în zona litorală a județului Constanța este cod portocaliu. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

În același interval, este cod galben în județul Tulcea și zona continentală a județului Constanța, unde meteorologii anunță ploi și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: furtuni grindină ploi cod portocaliu litoral