x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Pericol de inundații în patru județe

Pericol de inundații în patru județe

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   20:45
Pericol de inundații în patru județe
Sursa foto: ISU Sibiu

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații în patru județe din România. Ei au emis cod portocaliu de inundații.

Specialiștii spun că este vorba inundații care pot să apară pe cursuri de apă din județele Sibiu, Vâlcea, Argeș și Gorj.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație”, avertizează hidrologii.

Inundațiile se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Cibin – amonte Ac. Ionești, județele Sibiu, Vâlcea, Argeș și Olteț – bazin superior, județele Gorj și Vâlcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Lotru și Latorița, mai anunță specialiștii.

Codul portocaliu este valabil până vineri, la ora 9.00.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inundatii cod portocaliu