x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Iarna își intră în drepturi în toată țara: temperaturile minime devin negative

Iarna își intră în drepturi în toată țara: temperaturile minime devin negative

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   11:15
Iarna își intră în drepturi în toată țara: temperaturile minime devin negative
Sursa foto: andreonegin/Getty Images/iStockphoto

Un val de aer rece pune stăpânire din nou peste țara noastră. Meteorologii anunță frig, ploi și ninsori.

Vremea în țară

Potrivit Antena 3 CNN, la această oră, cerul este noros în majoritatea regiunilor și plouă slab - local în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea și izolat în sud-vestul Transilvaniei. Ninge în Carpații Meridionali. Vântul suflă slab și moderat. La ora 8 temperatura aerului avea valori cuprinse între 1 grad la Baia Mare, Satu Mare, Târgu Lăpuș și Toplița și 9 grade la Bechet și Calafat. Este ceață pe alocuri în Transilvania și nordul Moldovei. 

Astăzi, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în sud-vest, sud și est și local în centru și vest, iar în Banat și Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15 l/mp. La munte, precum și în zona deluroasă din Moldova, vor fi precipitații mixte. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade. 

Vremea în București

La această oră, cerul este noros și în unele cartiere plouă, vântul suflă slab, iar la ora 8 erau 8 grade la toate stațiile meteo. 

Astăzi, vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade. 

”Temperaturile devin preponderent negative”

”Miercuri, temperaturile încep să scadă, se apropie din nou de ceea ce ar trebui să avem în mod normal la această dată.

Joi vom avea temperaturi asemănătoare cu cele de miercuri.

Vineri vom avea parte din nou de o ușoară încălzire, iar apoi, sfârșitul de săptămână să vină cu temperaturi mai scăzute, în general între 6 și 10...11 grade. Foarte posibil ca la sfârșit de săptămână și la începutul săptămânii următoare temperaturile minime să devină preponderent negative.

Vor fi și precipitații, pentru că fondul este, săptămâna aceasta, destul de cald. Ele vor fi predominant sub formă de ploaie, la munte mixte, la altitudini mai mari, fulguieli.

Ploile se vor extinde, astfel încât pe data de 22 dimineața, adică miercuri dimineața, va fi plouat în majoritatea regiunilor țării.

În zilele ce vor urma vor continua ploile, trecător vor apărea cam prin toate regiunile, dar probabilitatea mai mare este prin vest, nord și centru. Acestea vor fi slabe cantitativ”, a explicat meteorologul Meda Andrei la Antena 3 CNN

×
Subiecte în articol: ploi temperaturi negative fulguieli