x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea A venit iarna! Mai multe județe au fost acoperite de zăpadă, iar autoritățile intervin pentru deszăpezire

A venit iarna! Mai multe județe au fost acoperite de zăpadă, iar autoritățile intervin pentru deszăpezire

de Redacția Jurnalul    |    18 Noi 2023   •   09:20
A venit iarna! Mai multe județe au fost acoperite de zăpadă, iar autoritățile intervin pentru deszăpezire
Sursa foto: Facebook/ DRDP Iasi Oficial

Ninge în nordul Moldovei. Mai multe județe din România au fost acoperite de zăpadă, iar autoritățile intervin pentru a curăța carosabilul.

Ninge, în acest moment, în zona de munte a județului Suceava, la Rădăuți și în zona Ghimeș din județul Bacău. Carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porțiuni de zăpadă frământă în strat de sub 1 cm.

În restul județelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviță în Fălticeni și Suceava, dar și în zonele Potoci și Piatra Neamț la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 și +6°C .

Pentru asigurarea circulației pe drumurile naționale, în acest moment se acționează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

Reamintim, începând din această dimineață, zona Moldovei se află sub incidența unei avertizări Cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

Se recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

rapid

×
Subiecte în articol: ninge zăpadă