x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Informare meteo de caniculă în România. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic. Prognoza pe trei zile

Informare meteo de caniculă în România. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic. Prognoza pe trei zile

18 Iun 2012   •   08:08
Informare meteo de caniculă în România. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic. Prognoza pe trei zile

In intervalul 19 - 22 iunie, vremea va fi calduroasa in toata tara, local caniculara in cursul dupa-amiezelor, cand se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade, anunta meteorologii.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic in zonele de campie si local in cele de deal si de podis.

Astazi, procesul de incalzire continua. Cerul va fi variabil la munte, unde cu totul izolat vor fi conditii de ploi slabe, de scurta durata.

In restul regiunilor, cerul va fi senin, soarele stralucitor, iar vantul va sufla cel mult moderat. La amiaza, temperatura va avea valori cuprinse intre 29 si 34 de grade, usor mai scazute pe litoral, spre 27 de grade.

Marti, vreme calda, local caniculara dupa-amiaza la campie, unde indicele confortului termic temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil in nordul tãrii si in zona de munte, unde izolat vor fi conditii pentru descarcari electrice si ploi slabe, si mai mult senin in restul tarii. Maximele trec de 30 de grade in toata tara si ajung la 35 de grade frecvent in sud-estul si estul tarii, izolat poate si 36 de garde.

In Bucuresti, maine, cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla cel mult moderat. Vreme caniculara dupa-amiaza, iar temperatura maxima va ajunge la 34...35 de grade.

Miercuri, vreme calduroasa, local caniculara dupa-amiaza la campie. Cerul va fi variabil, iar dupa-amiaza si seara, izolat vor fi averse si descarcari electrice in nordul tarii si in zona de munte. Valorile termice pornesc de la 30 de grade la Suceava si ajung la 35 de grade la Timisoara, Alexandria si Galati, dar izolat pot fi si 36 de grade in zonele de campie.

Miercuri si in Bucuresti, se mentine vremea caniculara. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla cel mult moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade.

×