x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Peste 170 de localități din 22 de județe, afectate de viscol și ninsori

Peste 170 de localități din 22 de județe, afectate de viscol și ninsori

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   12:15
Peste 170 de localități din 22 de județe, afectate de viscol și ninsori

În ultimele 24 de ore, viscolul, ninsorile abundente și vântul puternic au produs efecte în 177 de localități din 22 județe și în București.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGRU) a transmis, luni, că în ultimele 24 de ore, viscolul, ninsorile abundente și vântul puternic au produs efecte în 177 de localități din 22 județe (Alba, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța,, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Vasllui și în municipiul București.

Pompierii împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci și 3 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil. În urma acestor evenimente, 12 imobile și 58 de autovehicule au fost avariate.

De asemenea, ca urmare a precipitațiilor abundente, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 13 curți și un subsol.

Totodată, pentru avertizarea populației din zonele vizate de vremea rea, au fost emise 9 mesaje prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor meteorologice la nivelul a 12 județe (Argeș, Brăila, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Prahova, Sibiu, Tulcea și Vâlcea).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, luni de dimineață se înregistrau avarii în 279 localități din 11 județe (Argeș, Bacău, Brăila, Bacău, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Telorman, Tulcea și Vrancea), însumând un număr de aproximativ 190.000 de consumatori finali nealimentați.

La acest moment, echipe specializate ale distribuitorilor de energie electrică intervin pentru remedierea situațiilor semnalate.

În ceea ce privește traficul rutier, luni dimineață, mai multe tronsoane de drumuri naționale erau închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Pentru remedierea acestor situații, echipaje de deszăpezire acționează constant cu utilaje și material antiderapant în județele Bacău, Brăila, Constanța, Galați, Tulcea și Vaslui.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele afectate de vremea severă, au fost luate următoarele măsuri: menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp; asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea; activarea Grupei operative și a Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției în 22 județe aflate sub avertizare cod roșu și portocaliu (alba, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Carqaș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Galați, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și Vaslui).

Pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase în zonele vizate de vremea nefavorabilă, forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, polițiști, jandarmi), precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor se află în teren pentru remedierea situațiilor apărute.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viscol ninsori