x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea METEO 4-7 mai. VREMEA, schimbări majore şi fenomene extreme!

METEO 4-7 mai. VREMEA, schimbări majore şi fenomene extreme!

de Dragoş Tănase    |    04 Mai 2015   •   11:18
METEO 4-7 mai. VREMEA, schimbări majore şi fenomene extreme!

Vremea va intra într-un proces de încălzire în primele trei zile ale săptămânii viitoare, cu temperaturi ce vor atinge miercuri 33 de grade Celsius, în zona Banatului, însă din noaptea de miercuri spre joi sunt așteptate ploi și o răcire a vremii la nivelul întregii țări, a declarat, duminică, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru AGERPRES.

"Vremea va intra în zilele următoare într-un proces de încălzire care se va resimți treptat la nivelul întregii țări. De mâine (luni n.r.) vom avea valori termice ce vor ajunge la 27-28 de grade Celsius în Banat și în vestul Olteniei, pornind de la 15 grade în Maramureș. Marți, încălzirea vremii va continua și vom avea temperaturi de 29 și 30 de grade în partea de sud-vest a țării, iar miercuri va fi cea mai caldă zi din această săptămână, pentru că așteptăm temperaturi maxime între 23 și 33 de grade Celsius, în zona Banatului. Prin nord, nord-vest și la munte vor fi ceva ploi, dar de scurtă durată, nimic semnificativ. În schimb, vremea va fi mai răcoroasă în aceste zile pe litoral, unde temperaturile nu vor depăși 17 — 18 grade Celsius, datorită influenței pe care o are marea, mai rece în această perioadă, cu temperaturi de numai 12 — 13 grade Celsius", a spus Mihai Huștiu.

În București, vremea va fi frumoasă și însorită în primele zile ale săptămânii viitoare, cu temperaturi ce cresc de la o zi la alta, respectiv 25 de grade luni, 26-27 grade Celsius marți și 29 de grade Celsius în cursul zilei de miercuri.

Potrivit specialistului ANM, începând de miercuri seara, vremea va deveni instabilă, iar un front atmosferic "va mătura" aproape toată țara, fiind așteptată și o răcire a vremii, dar în limitele termice ale lunii mai, şi izolat grindină.

"Începând de miercuri seară vremea va deveni instabilă, iar un front atmosferic va mătura cam toată țara. Sunt așteptate ploi în jumătatea de nord a țării din noaptea de miercuri spre joi, iar de joi în sud, centru și în estul țării. Odată cu aceste ploi așteptăm și o răcire a vremii, iar temperaturile nu vor mai trece de 26 de grade Celsius. Maximele termice vor fi între 18 și 26 de grade Celsius și astfel revenim la temperaturi normale pentru această perioadă a anului, pentru că miercuri se va înregistra o vreme mult prea caldă pentru luna mai. Nu este exclus să avem și averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelie și grindină, începând de joi, pentru că se schimbă această masă de aer cald, cu una mai rece și apar aceste fenomene de instabilitate", a explicat meteorologul de serviciu în cadrul ANM.

×
Subiecte în articol: meteo vremea ploi soare