x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ploi şi furtuni în toată ţara. De joi, temperaturile cresc din nou. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Ploi şi furtuni în toată ţara. De joi, temperaturile cresc din nou. Vezi prognoza meteo pe trei zile

08 Mai 2012   •   05:54
Ploi şi furtuni în toată ţara. De joi, temperaturile cresc din nou. Vezi prognoza meteo pe trei zile

Astazi, vremea va fi in general instabilã, iar valorile termice vor marca o usoara scãdere. Temporar innorãrile vor fi accentuate si, mai ales in cursul zilei, vor fi averse, descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului in Maramures, Transilvania, Moldova, Muntenia si Dobrogea. Izolat, in special la munte, cantitãtile de apã vor depãsi 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindinã. In restul tãrii astfel de fenomene se vor semnala local, cu precãdere in zonele de deal. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 si 26 de grade, iar cele minime in general intre 7 si 17 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

Marti - Bucuresti

In Capitala vremea se racoreste si va fi in general instabila. Astazi vom mai avea innorari accentuate trecatoare si averse insotite de descarcari electrice. Mercurul termometrelor va arata in zori 14...16 grade, iar la amiaza cel mult 23...24 de grade.

In tara:

In regiunile intracarpatice valori termice normale sau cu putin sub normele climatologice in special in partea vestica. Doar 16 grade astazi la Oradea, 19 grade la Timisoara si Cluj Napoca, iar in Brasov 23 de grade. Vor fi averse si doar trecator fenomene electrice in special la munte, in Maramures si Trasilvania.

In sud racoarea si ploile de astazi, sunt pana la urma binevenite dupa atatea zile calde. Cei drept catitatile de apa nu sunt prea importante – doar izolat aversele pot lasa peste 15 l/mp mai ales la deal. Maximele termice pornesc de la 23..24 de grade in Oltenia si ajung pana la cel mult 26 de grade in estul Munteniei.

Si in Dobrogea, temperatura aerului este mai coborata decat ieri, cel putin in partea contientala – unde nu vor fi mai mult de 25...26 de grade, iar la Constanta vor fi 24 de grade.

Racorirea vremii se simte si intre Carpati si Prut, unde astazi valorile termice maxime sunt foarte apropiate de normele climatologice ale datei din calendar – de la 18...20 de grade in nord, pana la 25...26 de grade in sud. Vor fi averse si unele intensificari ale vantului mai ales in orele dupa-amiezii.

Miercuri - Capitala:

In Bucuresti aversele si descarcarile electrice racoresc atmosfera si maine, cand meteorologii au prognozat o maxima de 22...23 de grade.

In tara:

Miercuri vor fi averse insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului in Carpatii Orientali si Meridionali, in dealurile subcarpatice si pe arii mai restranse in regiunile sudice, estice si centrale. Gridina nu este cu totul exclusa, iar izolat se pot inregistra cantitati de apa importante. La amiaza termometrele vor arata valori maxime de la 18...20 de grade in depresiunile intramontane, pana la 26 de grade in vestul Oltenia la Drobeta Turnu Severin.

Joi - Capitala:

In Capitala nu mai ploua, soarele ridica mercurul din termometre mai mult decat miercuri, pana la 25...26 de grade.

In tara:

Joi vremea redevine calda – data fiind cresterea temperaturii aerului fata de ziua precedenta, in medie cu 3...4 grade. Asta inseamna maxime termice intre 21 si 28 de grade. Soarele este mai indraznet, iar aversele cu tunete si fulgere sunt pe arii mai restranse, mai ales dupa-amiaza, tot cam in aceleasi zone – adica la munte si trecator in estul, centrul si sudul tarii.

×