x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă radical! Frig și ploi în următoarea perioadă

Vremea se schimbă radical! Frig și ploi în următoarea perioadă

de Redacția Jurnalul    |    01 Apr 2024   •   15:15
Vremea se schimbă radical! Frig și ploi în următoarea perioadă
Sursa foto: Unsplash.com

După o serie de zile toride, în care termometrele au înregistrat valori ce au bătut recordurile, Administrația Națională de Meteorologie aduce vestea schimbării bruște a vremii. Weekendul trecut a fost marcat de stabilirea a nu mai puțin de 100 de recorduri termice, cu temperaturi care au depășit pragul de 27 de grade Celsius în diverse regiuni ale țării.

Proiecțiile meteorologilor pentru ziua de astăzi nu aduc vești de răcorire, ci dimpotrivă - se așteaptă noi înregistrări termice, cu valori ce se vor ridica între 30 și 32 de grade Celsius, în special în sud și est.

Cu toate acestea, începând de această noapte, se anunță o schimbare radicală a vremii, pe fondul apropierii unui front rece ce va traversa teritoriul României. Fenomene precum vânt puternic și ploi sunt prognozate în vestul țării, iar variațiile de temperatură se vor resimți considerabil, depășind uneori chiar și 10 grade între zile.

Meteoradar.ro anunță că începând de marți, 2 aprilie, schimbarea va fi resimțită pe deplin, cu scăderi semnificative ale temperaturilor și vânt puternic, uneori cu aspect de vijelie, în anumite regiuni. În nord-vest și local în centru și sud-est, precum și în zonele montane, rafalele maxime pot atinge între 70 și 90 km/h. De asemenea, frontul va aduce ploi moderate în regiunile vestice și nordice, iar în zonele înalte de munte sunt posibile și precipitații mixte în a doua parte a zilei.

 

Prognoza meteo pentru perioada 1 - 29 aprilie 2024

Prognoza meteo 1 - 8 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo 8 - 15 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 15 - 22 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 22 - 29 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

×
Subiecte în articol: ploi torenţiale frig