x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo. Temperaturi de peste 30 de grade Celsius în weekend

Prognoza meteo. Temperaturi de peste 30 de grade Celsius în weekend

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   15:15
Prognoza meteo. Temperaturi de peste 30 de grade Celsius în weekend
Sursa foto: pixabay.com

Luna iunie vine cu temperaturi de vară. În acest weekend vor fi peste 30 de grade Celsius.

"De mâine circulația aerului se schimbă treptat predominant din sectorul sud-vestic, ceea ce înseamnă un aport de aer mai cald dinspre nordul Africii. Acest lucru se va vedea prin creșterea temperaturilor, numai că Munții Carpați vor acționa diferit. Această influență se va resimți mai ales în sudul și estul României.

De fapt, ne referim la Oltenia, Muntenia, partea continentală a Dobrogei și jumătatea de sud a Moldovei, unde în weekend, dar și la începutul săptămânii viitoare, vom avea maxime de vară într-adevăr.

La amiază mercurul din termometre va depăși frecvent 30°C și va tinde spre 32-33°C, ceea ce înseamnă, meteorologic, o vreme călduroasă, nu și caniculară deocamdată, dar este primul puseu mai cald din această vară calendaristică, care abia a început.

Tot aici vremea va fi și predominant frumoasă. Poate niște ploi de scurtă durată să apară în zonele submontane față de restul teritoriului, adică vestul, centrul, parțial și nordul Moldovei, unde temperaturile și acolo sunt un pic peste norme, dar doar o vreme caldă, maxime între 24°C şi cel mult 29°C pentru că acolo vor mai fi încă perioade cu instabilitate atmosferică, adică averse torențiale, descărcări electrice, posibil căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate", a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo căldură weekend