x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo la sfârșitul lunii septembrie. Directorul ANM anunță ce urmează după canicula din ultimele zile

Prognoza meteo la sfârșitul lunii septembrie. Directorul ANM anunță ce urmează după canicula din ultimele zile

de Redacția Jurnalul    |    25 Sep 2023   •   16:00
Prognoza meteo la sfârșitul lunii septembrie. Directorul ANM anunță ce urmează după canicula din ultimele zile
Sursa foto: Hepta

Vremea caldă ne încântă în aceste zile de toamnă și ne întrebăm ce se va întâmpla după temperaturile caniculare din ultima perioadă.

Fenomenele de instabilitate se vor diminua semnificativ, iar temperaturile vor rămâne crescute cel puțin până la începutul lunii octombrie

”Din punctul de vedere al fenomenelor de instabilitate, acestea sunt în diminuare atât din perspectiva ariei de manifestare cât și a cantităților de precipitații. Rămâne de interes vântul în următoarea săptămână, dar și regimul de temperaturi. 

Din perspectiva intensificărilor de vânt, acestea vor fi unele susținute și vorbim în general de viteze la rafală care în zona montană pot depăși 70...80 de km/h, dar și în zonele mai joase de relief, unde vorbim de viteze la rafală de 40...50 de km/h. 

Din punct de vedere termic, contăm pe o vreme caldă pentru o ultimă decadă a unei luni septembrie în țara noastră, pentru că maximele se vor situa frecvent între 22 până la 30...31 de grade.

Astfel, există o probabilitate foarte mare ca această lună să fie una dintre cele mai călduroase din istoria măsurătorilor meteorologice, luând în considerare deja abaterea termică pozitivă de 3,8° Celsius până în prezent, la foarte mică distanță de luna septembrie a anului 1994, când am avut o abatere termică pozitivă de 4,2° grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, director ANM, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Vremea

×