x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România, împărțită între caniculă și vijelii. Cod galben de ploi și vijelii în București și 13 județe

România, împărțită între caniculă și vijelii. Cod galben de ploi și vijelii în București și 13 județe

16 Iul 2022   •   11:00
România, împărțită între caniculă și vijelii. Cod galben de ploi și vijelii în București și 13 județe

ANM a emis sâmbătă o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică, ploi și vânt cu rafale de 60 - 70 km/h, valabilă între orele 14.00 - 22.00, pentru București și 13 județe. În sud și sud-est disconfortul termic se menține ridicat.

În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60...70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...35 l/mp.

Avertizarea meteo Cod galben vizează Bucureștiul și județele Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați.

În regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

(sursa: Mediafax)

×