x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea România sub ape! 44 de localități din 12 județe, afectate de vremea rea

România sub ape! 44 de localități din 12 județe, afectate de vremea rea

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   10:32
România sub ape! 44 de localități din 12 județe, afectate de vremea rea
Sursa foto: Instituția Prefectului Județul Alba

Pompierii au intervenit luni în 44 de localități din 12 județe pentru înlăturarea efectelor negative ale vremii, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Astfel, salvatorii au intervenit în 44 localități din județele Alba, Argeș, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Sălaj, Timiș și Vâlcea.

Pompierii militari au acționat pentru evacuarea apei din 47 case, o anexă gospodărească, 147 curți, o incintă a unui operator economic, 36 beciuri și de pe 18 străzi.

Totodată, din cauza vântului puternic, a fost nevoie de intervenția echipajelor operative pentru degajarea a 4 copaci căzuți pe carosabil sau autoturisme, fără a fi înregistrate victime.

Din cauza apei și aluviunilor acumulate, precum și a copacilor căzuți pe carosabil, traficul rutier a fost temporar afectat pe două drumuri naționale (DN74/AB și DN58A/CS) și pe un drum județean (DJ107H/AB).

De asemenea, au fost transmise 8 mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert, în județele Arad, Dolj, Gorj, Hunedoara, Timiș și Vâlcea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vreme rea romania