x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturi de VARĂ până la sfârşitul lunii. PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni

Temperaturi de VARĂ până la sfârşitul lunii. PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni

26 Sep 2012   •   05:39
Temperaturi de VARĂ până la sfârşitul lunii. PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni

Pana la sfarsitul acestei saptamani, temperaturile in cele mai multe regiuni ale tarii vor depasi 30 de grade, cu 10 grade peste valorile normale pentru aceasta perioada.

Prognoza meteo pe regiuni pentru urmatoarele doua saptamani

BANAT
In perioada 25-28 septembrie temperaturile maxime medii vor creste pana la valori de 31…32 oC, vremea devenind deosebit de calda. Dupa 29 septembrie va avea loc un proces de racire treptata, iar in intervalul 6-8 octombrie valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 21…22 oC. Minimele termice vor creste spre medii de 16…17oC in primele zile, dupa care vor scadea pana in jurul valorii de 10 oC, la sfarsitul intervalului. Probabilitatea de ploi, in general slabe cantitativ, va creste dupa data de 30 septembrie.

CRISANA
In primele zile ale intervalului vremea va deveni deosebit de calda, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…31 oC. Din 29 septembrie, vreme se va raci treptat pana la valorii medii ale maximelor apropiate de cele normale, cuprinse intre 20 si 22 oC, in ultimele zile. Media temperaturilor minime va creste treptat pana spre 16 oC pe 29 septembrie, dupa care va scadea pana la valori medii de aproximativ 9 oC la sfarsitul intervalului. Vor cadea ploi, in general slabe cantitativ si pe arii restranse, in prima zi a intervalului si, din nou, dupa 29-30 septembrie.

TRANSILVANIA
Media temperaturilor maxime va creste pana la sfarsitul primei saptamani, atingand valori de 28…29 oC. Din 30 septembrie vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat in perioada 6-8 octombrie, media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 20 oC. Temperaturile minime vor scadea de la medii de aproximativ 14 oC in perioada 27-30 septembrie, pana la 6…8oC in ultimele zile ale intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai mare in zilele de 25 si 30 septembrie si, din nou, in jurul datei de 4 octombrie.

MARAMURES
Vremea va fi deosebit de calda pana pe 29 septembrie, cand media temperaturilor maxime va atinge 29…30 oC. Apoi vremea se va raci, astfel incat in perioada 6-8 octombrie maximele termice vor scadea spre valori medii de 19…20oC. Mediile temperaturilor minime vor creste spre 15 oC in primele zile, dupa care vor scadea pana la 7…8 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. Vor fi averse insotite si de descarcari electrice pe 25 septembrie, iar apoi probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai mare dupa 29-30 septembrie.

MOLDOVA
Vremea va fi deosebit de calda in prima saptamana, cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 28...29 oC, dar in intervalul 29 septembrie-1 octombrie va urma o usoara racire, spre 20...21 oC la valorile diurne si spre 8...10 oC la cele nocturne. Ulterior regimul termic se va mentine relativ constant la valori apropiate de cele normale climatologic. Ploi slabe cantitativ si pe arii restranse vor fi posibile in a doua parte a intervalului.

DOBROGEA
Temperatura aerului va avea o tendinta de scadere usoara si treptata, atat la valorile maxime cat si la cele minime, astfel incat spre sfarsitul intervalului maximele se vor situa, in general, intre 20 si 22oC. Vremea se va mentine in general frumoasa, probabilitatea de ploaie fiind nula in primele zile si destul de scazuta in restul intervalului.

MUNTENIA
Vremea va fi frumoasa si calda pana spre sfarsitul lunii septembrie, cu medii ale temperaturilor maxime in jurul a 30oC si minime de peste 14 oC. Scaderea de temperatura din prima decada a lui octombrie se va asocia cu cresterea probabilitatii de aparitie a ploilor, dar acestea vor fi de scurta durata si, in general, slabe cantitativ.

OLTENIA
Temperatura aerului va continua sa creasca usor in ultimele zile ale lunii septembrie, maximele termice urmand sa se situeze, in general, peste valoarea de 30 oC. Prima decada a lunii octombrie va aduce o racire, mai pronuntata intre 1 si 4 octombrie. Astfel, spre finalul intervalului, temperaturile maxime se vor situa in jurul a 22 oC. Probabilitatea de aparitie a ploii este aproape nula pana la sfarsitul lunii, apoi sunt de asteptat ploi slabe.

LA MUNTE
Valorile termice se vor mentine relativ ridicate pentru aceasta perioada a anului, pana la sfarsitul lunii, dupa care vremea va intra intr-un proces de racire treptata, determinand scaderea maximelor de temperatura spre o medie de 10...12o C si a minimelor spre 2...4oC. Vor fi ploi locale, in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie dupa data de 30 septembrie.

×