x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenție soferi: Risc de acvaplanare pe Autostrada A3 București – Ploiești

Atenție soferi: Risc de acvaplanare pe Autostrada A3 București – Ploiești

16 Oct 2021   •   10:10
Atenție soferi: Risc de acvaplanare pe Autostrada A3 București – Ploiești
Sursa foto: Hepta

UPDATE: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că pe Autostrada A3 București – Ploiești s-a adunat apă și există risc de acvaplanare.

​Din cauza apei acumulate pe carosabil, există riscul de acvaplanare pe Autostrada A3 București – Ploiești, în zona kilometrului 34, pe ambele sensuri, avertizează Infotrafic.

Șoferii sunt sfătuiți să conducă atent, să reducă viteza, să crească distanța de siguranță între autovehicule și să se asigure bine la schimbarea benzii de circulație.

UPDATE: Plouă abundent, iar vântul suflă puternic pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi. Până la ora 14.00, două alerte de vreme rea sunt în vigoare în țară.

În multe zone din țară sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi pe care traficul se desfășoară în condiții de ploaie abundentă, cu rafale de vânt.

Infotrafic recomandă creșterea distanței de siguranță între mașini, asigurarea corespunzătoare înaintea schimbării benzii sau a direcției și evitarea staționării în apropierea copacilor.

Totodată, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă șoferilor ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

Până la ora 14.00, două alerte de vreme rea sunt în vigoare în țară. Un Cod galben de ploi vizează Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură și anunță ploi pe arii extinse. În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45...55 km/h.

De asemenea, în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj este Cod portocaliu de ploi abundente.

Stire initiala: Meteorologii au anunta ca astazi vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor. În vestul şi nord-vestul ţarii cerul va deveni treptat variabil şi doar izolat în prima parte a zilei vor mai fi ploi slabe, dar în rest înnorarile vor persista şi temporar va mai ploua în regiunile sudice şi sud-estice şi local în cele estice şi centrale. În Muntenia şi Dobrogea, cantitaţile de apa vor depãşi 15...20 l/mp şi pe spaţii mici 30 l/mp. Pe crestele montane, trecator, vor fi posibile precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în sudul şi sud-estul teritoriului, cu viteze de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade.

In Capitală, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, mai intens pe parcursul zilei, când se vor acumula în medie 10...15 l/mp. Vântul va avea unele intensificari ziua, când se vor atinge viteze de 45...55 km/h. Temperatura maxima va fi de 12...13 grade.

 

×