x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme caldă şi ploi slabe cantitativ. Vezi PROGNOZA METEO până pe 24 septembrie

Vreme caldă şi ploi slabe cantitativ. Vezi PROGNOZA METEO până pe 24 septembrie

12 Sep 2012   •   07:23
Vreme caldă şi ploi slabe cantitativ. Vezi PROGNOZA METEO până pe 24 septembrie

Vremea se va mentine calda in majoritate zonelor tarii, pana pe 24 septembrie, iar ploile vor fi slabe si de durata scurta, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie pentru intervalul 11-24 septembrie.

In Muntenia, vremea se va incalzi usor in primele zile, cand maximele termice se vor situa, in medie, in jurul a 28 de grade, iar minimele vor depasi 14 grade. Va urma o scadere a temperaturilor, mai accentuata la valorile minime. Spre sfarsitul intervalului, regimul termic va fi normal pentru a doua parte a lunii septembrie.

Sunt de asteptat ploi de scurta durata intre 15 si 17 septembrie, iar in rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusa.

In Dobrogea, pana in jurul datei de 15 septembrie, temperatura aerului va creste usor, astfel incat valorile maxime se vor situa in jurul a 26 de grade, iar minimele vor fi, in medie, de peste 16 grade. Apoi vremea se va raci treptat, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada.

Este posibil sa ploua, in general slab, intre 15 si 17 septembrie.

Vremea se va mentine in general calda si in Oltenia, chiar daca maximele termice vor fi in scadere usoara intre 14 si 17 septembrie. De altfel, aceasta va fi perioada in care isi vor face aparitia ploile, care vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi mai frecvente in partea de nord a regiunii.

In a doua parte a intervalului, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 26 de grade, iar probabilitatea de ploaie va fi foarte scazuta.

In Banat, in intervalul 2-14 septembrie, temperaturile maxime vor scadea, in medie, de la valori de 29 grade Celsius pana la 19 grade, iar media temperaturilor minime va scadea de la aproximativ 15 grade pana la 12 grade. Dupa data de 14 septembrie maximele termice vor creste usor si treptat, atingand 26-27 grade in jurul datei de 21 septembrie, apoi se vor mentine in jurul acestei valori pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare intre 13 si 15 septembrie, dupa care ploi slabe se vor mai semnala in jurul datelor de 20 si 24 septembrie.

In Crisana, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data in primele zile ale intervalului, dar se va raci accentuat pe 13 si 14 septembrie, cand media maximelor termice va scadea cu pana la 10 grade. Ulterior va avea loc o incalzire usoara si treptata, astfel incat in intervalul 14-24 septembrie temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 25 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 12 grade.

Va ploua local intre 13 si 15 septembrie, iar pe arii mai restranse si slab cantitativ si in intervalul 20 - 24 septembrie.

Si in Transilvania, in intervalul 11-13 septembrie temperatura aerului se va mentine constant mai ridicata decat mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de aproximativ 26 grade si minime de 10 - 11 grade. Intre 14 si 16 septembrie media temperaturilor maxime va scadea cu circa 5 grade, apoi vremea se va incalzi usor si treptat pana pe 20 septembrie. Intre 20 si 24 septembrie maximele se vor mentine in jurul unei valori medii de 24 -25 grade, iar minimele vor fi de circa 9 -10 grade.

Ploile vor fi putine si, in general, slabe cantitativ, exceptand data de 15 septembrie, cand probabilitatea pentru averse va fi mai mare.

In Maramures, regimul termic diurn va marca o scadere accentuata pe 13 si 14 septembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 28 grade la aproximativ 21 grade, valoare in jurul careia se va mentine pana pe 17 septembrie. Ulterior vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta, iar dupa 19-20 septembrie, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, se vor atinge din nou valori medii de 24 -25 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativa in intervalul 13-15 septembrie si, din nou, dupa 20-22 septembrie, dar precipitatiile nu vor fi abundente.

In Moldova, vremea se va mentine in general normala din punct de vedere termic in cea mai mare parte a intervalului. Cele mai ridicate maxime se vor inregistra in primele zile, situandu-se in jurul a 26 de grade, iar cele mai mici minime vor fi intre 17 si 20 de grade, coborand, in medie, pana spre 10-11 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor este mai ridicata intre 15 si 17 septembrie, mai ales pentru jumatatea de sud a regiunii.

La munte, in primele zile ale intervalului nu vor fi variatii ale temperaturii aerului, apoi vremea se va raci, valorile termice minime urmand sa coboare spre o medie de 4 grade. Racirea va fi asociata cresterii instabilitatii atmosferice, astfel incat, intre 14 si 17 septembrie, vor fi ploi, mai ales cu caracter de aversa. Cantitati mai importante de apa, desi nu pe arii extinse, sunt posibile in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si cei de Curbura.

×