x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme capricioasă. Vijelii și grindină în Moldova și Transilvania, caniculă în Oltenia și Muntenia

Vreme capricioasă. Vijelii și grindină în Moldova și Transilvania, caniculă în Oltenia și Muntenia

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2024   •   10:37
Vreme capricioasă. Vijelii și grindină în Moldova și Transilvania, caniculă în Oltenia și Muntenia
Sursa foto: Antena 3 CNN

Începând de la ora 12.00, până la ora 21.00, o mare parte din țară va fi afectată de instabilitate atmosferică. Meteorologii anunță ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii. În București, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară după-amiaza.

Vineri între orele 12.00 - 21.00, în cea mai mare parte a Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de 60...70 km/h și pe arii restrânse grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Rămâne în vigoare alerta cod galben de caniculă, vineri, în sudul Olteniei și sud-vestul și centrul Munteniei.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade.

În București, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când disconfortul termic va ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vijelii grindină canicula vreme transilvania