x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme deosebit de rece până vineri seara. Cod galben de vânt la munte

Vreme deosebit de rece până vineri seara. Cod galben de vânt la munte

23 Sep 2021   •   10:17
Vreme deosebit de rece până vineri seara. Cod galben de vânt la munte
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Meteorologii au emis joi o informare de vreme deosebit de rece, valabilă până vineri seara în întreaga țară, dar și o avertizare Cod galben de vânt puternic în zona de munte.

Informarea meteorologică este în vigoare până vineri, la ora 23.00. Conform acesteia, la munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55-60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala joi și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar vineri în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0-3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic la altitudini de peste 1.700 de metri. Avertizarea este în vigoare de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 23.00. În acest interval, la munte, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vreme rece