x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme rece, cu nori, ceaţă persistentă şi burniţă. Vezi prognoza pe trei zile

Vreme rece, cu nori, ceaţă persistentă şi burniţă. Vezi prognoza pe trei zile

21 Noi 2011   •   08:07
Vreme rece, cu nori, ceaţă persistentă şi burniţă. Vezi prognoza pe trei zile

Vremea va fi rece, mai rece decat ar fi normal la aceasta data. Ceata persista pana spre amiaza in zonele extracarpatice, iar soarele se va vedea printre nori doar in zonele de deal si de munte. Maximele variaza intre -2 si 8 grade. In Bucuresti, cel mult 5 grade.

Din nou ceata densa la inceputul saptamanii. Temperaturile, la prima ora, sunt cuprinse intre minus 8 si 2 grade, dar, ca de obicei, in depresiuni valorile termice coboara inca si mai mult. Pe timpul zilei, exact ca ieri, vremea va fi rece, cu nori, ceata persistenta si burnita, poate chiar fulguiala slaba in zonele de campie din sudul si estul tarii. La deal si la munte aspectul vremii este mai frumos, cu soare printre nori si cu mai putina ceata. Vantul va fi in general slab, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 2 si plus 8 grade.

Si in Bucuresti saptamana incepe cu vreme rece, mohorata. Cerul va fi incarcat de nori josi, stratiformi, cu ceata dimineata. Temperatura minima anuntata de meteorologi este de minus 4...minus 2 grade, iar cea maxima, de doar 5 grade.

Cerul mai mult noros din Banat, Crisana si Maramures si ceata din Transilvania, vor face ca ziua de astazi sa para trista si gri. Foarte putin soare si maxime modeste: 4 grade la Timisoara, 3 la Oradea, Cluj si Sibiu si doar 2 grade la Miercurea Ciuc. In sud, nicio speranta de soare in partea de campie a Olteniei si a Munteniei. Se va forma ceata seara si dimineata, iar la amiaza, cand ceata se mai rareste, raman in locul ei nori josi stratiformi. Izolat, burniteaza. Cel mult 4 grade vor fi la Drobeta Tr Severin, 2 grade la Craiova si 3 la Giurgiu. In zonele de deal, unde sunt si sanse de soare, se aduna cu 1-2 grade mai mult: 5 grade la Rm. Valcea, 6 la Pitesti, Targoviste si Buzau. Vreme rece si predominant inchisa si aceleasi conditii de burnita si in Dobrogea. 6-7 grade vor fi la amiaza pe litoral si in Delta si 5 la Cernavoda si Medgidia. In Moldova, in afara de zona Subcarpatilor, unde vremea va fi in general frumoasa, in restul regiunii norii startiformi si ceata vor da aspectul mohorat vremii. Frigul completeaza peisajul: se vor aduna numai vreo 5 grade la Suceava, 7 la Iasi, 4 in Bacau si 5 la Galati.

Vremea nu se schimba semnificativ nici marti. Tot rece va fi in toata tara si ceata pe areale extinse. Doar in vest si in zonele cu relief inalt ziua va avea un aspect frumos. In restul teritoriului cerul va fi incarcat de nori stratiformi si in zonele joase, in special din regiunile extracarpatice, va fi ceata asociata cu chiciura si izolat cu burnita. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime, comparabile cu cele de astazi, vor fi cuprinse, in general intre 2 grade la Suceava si Bacau si 8 grade la Pitesti si Constanta. In capitala va fi rece si maine, cu minus 2 grade dimineata si nu mai mult de 7 grade la amiaza intr-o zi cu ceata si foarte putine sanse de soare.

Tot vreme rece, dar cu mai putina ceata, miercuri. In regiunile intracarpatice aspectul vremii va fi in general frumos. In cele extracarpatice, cerul ramane acoperit, raman sanse ridicate de burnita si fulguiala, dar cu mai putina ceata de data aceasta. Temperaturile maxime cresc in regiunile cu mai mult soare: 8 grade se vor inregistra la Timisoara si Baia Mare, poate si mai mult in Dealurile Vestice. Cel mai frig va fi in nordul Moldovei si in depresiuni, doar 2-3 grade. In capitala, nori, vreme rece si inchisa si nu mai mult de 7 grade la amiaza miercuri.

×