x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se încălzeşte în toată ţara. Vezi prognoza meteo pentru weekend

Vremea se încălzeşte în toată ţara. Vezi prognoza meteo pentru weekend

18 Mai 2012   •   05:27
Vremea se încălzeşte în toată ţara. Vezi prognoza meteo pentru weekend

Astazi, vremea va fi rãcoroasã, cerul va prezenta innorãri accentuate in Oltenia, unde pe arii extinse, mai ales ziua, va mai ploua. In Banat, Muntenia, Dobrogea si Transilvania, precum si in zona de munte, innorãrile vor fi temporare si aversele, posibil insotite de descãrcãri electrice, se vor semnala local. In restul teritoriului cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi de scurtã duratã. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri in est si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 25 de grade, iar cele minime intre 3 grade in depresiuni si 15...17 grade in Deltã si pe litoral. Presiunea atmosferica va creste usor.

SAMBATA
Vremea se va incãlzi, dar va fi in general instabilã in jumãtatea sud-esticã a tãrii. Cerul va fi mai mult noros in Dobrogea si Bãrãgan, unde pe arii extinse vor fi averse insotite de descãrcãri electrice. In Moldova, restul Munteniei, Oltenia si zona de munte innorãrile vor fi mai accentuate dupã-amiaza si la inceputul noptii, iar astfel de fenomene se vor semnala local. Izolat cantitãtile de apã pot fi mai insemnate si vor fi conditii de grindinã. In restul teritoriului cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi de scurtã duratã. Vantul va avea intensificãri temporare in sud-estul teritoriului si de scurtã duratã in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 26 de grade, iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade, mai scãzute in depresiuni, spre 5 grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

DUMINICA
Vremea va fi usor mai caldã decat in mod normal pentru a doua decadã a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu innorãri mai ales dupã-amiaza si noaptea in estul si sud-estul tãrii, precum si in zona de munte, unde local vor fi averse, insotite de descãrcãri electrice si intensificãri de scurtã duratã ale vantului. Vor fi conditii de grindinã. In rest doar izolat vor fi ploi de scurtã duratã. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 21 si 29 de grade si minime intre 6 grade in depresiuni si 18 grade pe litoral.

LUNI
Vremea va fi caldã. Cerul se va innora treptat in jumãtatea de vest a tãrii, unde, mai ales spre searã si noaptea, vor fi averse insotite de descãrcãri electrice, iar vantul va avea intensificãri locale. In celelalte regiuni cerul va fi variabil si ploile se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade, iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade.

×