x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se va încălzi treptat, iar ploile vor fi slabe cantitativ. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 29 august - 11 septembrie

Vremea se va încălzi treptat, iar ploile vor fi slabe cantitativ. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 29 august - 11 septembrie

29 Aug 2012   •   06:59
Vremea se va încălzi treptat, iar ploile vor fi slabe cantitativ. Vezi prognoza meteo pentru intervalul 29 august - 11 septembrie

Meteorologii sustin ca in perioada 29 august - 11 septembrie sunt prognozate temperaturi maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. Estimarea meteorologilor este realizata in baza datelor Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading.

Astfel, in Banat temperatura aerului va fi in crestere treptata pana spre sfarsitul lunii, astfel incat maximele termice vor ajunge, in medie, la 32-34 de grade. Apoi vremea se va raci usor, regimul termic devenind normal pentru aceasta perioada din an. Ploile isi vor face aparitia dupa data de 31 august si vor fi slabe, exceptand perioada 2-5 septembrie cand vor fi posibile, pe arii restranse, cantitati mai importante de apa.

In Crisana vremea se va incalzi simtitor in ultimele zile ale lunii, dar valorile termice maxime nu vor mai depasi, in medie, 31-32 de grade. Intre 1 si 4 septembrie, temperaturile vor fi in scadere, mai pronuntata la valorile maxime, apoi nu vor mai avea variatii semnificative. In prima saptamana din septembrie va ploua, dar cantitatile de apa vor fi, in general, slabe.

In Transilvania, intervalul debuteaza cu o vreme racoroasa, mai ales in cursul noptilor, dar, pana spre sfarsitul lunii, se va incalzi din nou, iar cele mai ridicate maxime se vor apropia de 30 de grade. Treptat, in prima de decada a lunii septembrie, valorile termice se vor incadra intr-un regim normal pentru aceasta perioada. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in perioada 2-7 septembrie, dar cantitatile mai importante vor fi doar pe arii restranse.

In Maramures, vremea va fi racoroasa in primele zile, dar valorile termice vor creste destul de rapid, astfel incat luna septembrie va debuta cu un regim termic normal. Apoi, maximele vor fi in scadere usoara si treptata, iar la sfarsitul intervalului se vor situa, in medie, in jurul a 26 de grade. Ploile isi vor face aparitia la inceputul lui septembrie, dar vor fi pe arii mai extinse intre 3 si 6 septembrie, cand exista posibilitatea acumularii, izolat, a unor cantitati mai importante de apa.

In Moldovova, valorile termice se vor mentine usor sub normele climatologice ale perioadei, desi o usoara crestere se va produce, atat la minime cat si la maxime, in primele zile ale intervalului. Cele mai ridicate temperaturi maxime se vor inregistra in 1 si 2 septembrie, cand si temperaturile minime vor depasi, in medie, valoarea de 14 grade. Primele zile vor fi lipsite de precipitatii, apoi va ploua in general slab, cu probabilitate mai mare in perioada 1-7 septembrie.

In Dobrogea, vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, maximele termice urmand sa ajunga, pana la sfarsitul lunii, la valori medii de 26-28 de grade. Apoi nu vor fi variatii importante ale temperaturii, mentinandu-se un regim termic normal pentru inceputul lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa in prima jumatate din interval, apoi sunt de asteptat ploi slabe si pe arii restranse.

In Muntenia, temperaturile se vor situa, in general, in limite normale pentru aceasta perioada a anului, variatiile fiind neimportante (o usoara incalzire in primele zile si o usoara racire la jumatatea intervalului). Meteorologii mentioneaza ca maximele cele mai ridicate vor mai depasi doar izolat 30-32 de grade. Va ploua slab si pe arii restranse, cu probabilitate mai mare in perioada 3-7 septembrie.

In Oltenia, vremea se va incalzi treptat pana la sfarsitul lunii, mai importanta fiind cresterea valorilor minime ale temperaturii aerului. In primele zile ale lui septembrie exista probabilitatea unei usoare raciri, apoi vremea se va situa in limitele termice normale ale perioadei. Ploile vor fi slabe si pe arii restranse si vor cadea, cel mai probabil, la jumatatea intervalului de prognoza.

La munte, vremea va fi, in general, racoroasa, temperaturile maxime urmand sa se situeze, in medie, sub 20 de grade, iar minimele sa nu depaseasca o medie de 10 grade. Cea mai calda perioada va fi intre 1 si 4 septembrie. Ploi mai importante cantitativ, desi nu pe arii extinse, sunt de asteptate intre 1 si 6 septembrie.

×