x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vrermea rea în Bahamas ! Insulele Abaco lovite de furtuna Humberto

Vrermea rea în Bahamas ! Insulele Abaco lovite de furtuna Humberto

14 Sep 2019   •   18:51
Vrermea rea în Bahamas ! Insulele Abaco lovite de furtuna Humberto

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite a prognozat că furtuna Humberto va lovi insulele Abaco, fiind însoţită de poli torenţiale şi rafale de vânt. La mai puţin de două săptămâni după ce a fost devastat de uraganul Dorian, Bahamas se află din nou în calea unei furtuni tropicale, care ar urma să ajungă sâmbătă în insulele din nord-vestul arhipelagului. Se preconizează că apa va ajunge până la 15 cm în unele zone. 

Humberto va aduce ploi torenţiale în statele americane Florida, Georgia şi Carolina de Sud la începutul săptămânii viitoare. Furtuna tropicală ar urma să se transforme în uragan după ce va părăsi Bahamas, în timp ce se va îndrepta spre nord, către insulele Bermude.

Uraganul Dorian, care a atins prima dată uscatul pe 1 septembrie, a lăsat în urmă 13.000 de locuinţe distruse sau deteriorate. Circa 2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bahamas, în timp ce bilanţul oficial este de 50 de morţi. Insulele Grand Bahama şi Abaco au fost cel mai grav afectate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bahamas