x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Artificii anulate de Anul Nou într-un oraș din Marea Britanie după o apariție surpriză

Artificii anulate de Anul Nou într-un oraș din Marea Britanie după o apariție surpriză

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   21:40
Artificii anulate de Anul Nou într-un oraș din Marea Britanie după o apariție surpriză
Sursa foto: Hepta

Focurile de artificii de Anul Nou din orașul britanic Scarborough au fost anulate în ultimul moment.

Decizia a fost luată la sfatul experților în faună, după ce în zonă a apărut o morsă. Se pare că mamiferul, care a fost botezat Thor, a fost zărit în Scarborough vineri după-amiază.

Specialiștii cred că morsa a luat o pauză în timpul unei călătorii spre nord. Săptămânile trecute ea a mai fost văzută pe coastele engleze și franceze.

Consiliul local din Scarborough a anulat focurile de artificii la sfatul celor de la British Divers Marine Life Rescue. Experții și-au exprimat îngrijorarea că zgomotul puternic și flash-urile puternice i-ar putea provoca „stres" lui Thor. Oamenii au fost informați să nu deranjeze morsa și în zonă au fost instituite cordoane de siguranță.

„Înțelegem că este incitant și neobișnuit ca morsa să își stabilească o reședință temporară, însă este în interesul ei să fie lăsată în pace cât mai mult posibil, așa că îi rugăm pe oameni să își amintească faptul că este un animal sălbatic și să evite tentația de a se apropia de el și de a-l deranja. De asemenea, am dori să reamintim tuturor că morsa este protejată în conformitate cu legea, astfel că deranjarea animalului poate constitui o infracțiune", a declarat Inspectorul Geoff Edmond

Experții au mai stabilit că morsa nu este bolnavă sau rănită.

×
Subiecte în articol: artificii anul nou morsa Marea Britanie thor